Vakantieparken Portugal

Portugal Algarve Costa Verde
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Portugal Ga op vakantie naar Portugal voor de mooie stranden, gezellige badplaatsen, prachtige steden en indrukwekkende natuur. Op de vakantieparken zijn ondermeer bungalows en appartementen te huur.
Algemene informatie over Portugal

Op het Iberisch Schiereiland, naast Spanje, ligt Portugal. Een prachtig land met de mogelijkheid voor een veelzijdige vakantie. De mooie stranden, gezellige badplaatsen, prachtige steden en indrukwekkende natuur vormen samen een land waar voor elk wat wils is. Relaxen, cultuur snuiven en sporten zijn slechts enkele opties.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Portugal
Wanneer u voor Portugal kiest voor een zon, strand en zee-vakantie dan zijn er veel mogelijkheden. Er is maar liefst 800 kilometer aan kust, bestaande uit mooie stranden maar ook natuurgebieden. U kunt bijvoorbeeld naar het zuiden van Portugal, het gebied de Algarve. Hier liggen een aantal mooie steden en vooral veel gezellige badplaatsen zoals Albufeira en Faro. In het noorden ligt de Costa Verde, oftewel de Groene Kust, hier ligt ook de populaire stad Porto. Naar het zuiden komt u bij de Costa de Prata, een prachtige plek voor watersporters. Vervolgens komt u bij de Kust van Lissabon oftewel de Costa de Lisboa. Een prachtige bestemming om een strandvakantie te combineren met een stedentrip.

Lissabon is niet de enige stad geschikt voor een stedentrip, maar misschien wel de bekendste. Het is dan ook de hoofdstad van Portugal, deze stad is heerlijk om doorheen te wandelen langs de prachtige bouwwerken. Strijk neer op een terrasje om de indrukken te verwerken en om gewoon even te genieten. Andere steden zijn bijvoorbeeld Porto met een mooi historisch centrum en Faro met diens rijke geschiedenis.

Sporten kan op veel plekken, zoals aan het water. Surfen, zeilen, duiken of waterfietsen: het kan allemaal. Maar u kunt ook heerlijk wandelen en mountainbiken door de natuur. Bijvoorbeeld in het noordoosten of in Centraal Portugal oftewel Beira Alta waar u de groene bossen en de bergen kunt verkennen. Zoals het Serra da Estrela gebergte met de prachtige dalen en romantische meertjes. Ook het binnenland van de Algarve is mooi om te wandelen en fietsen, de bergen zijn hier tot 900 meter hoog.
Naar een regio / streek via de kaart of hieronder:

Direct naar het aanbod en de prijzen in Portugal bij: