Vakantieparken Oostenrijk

Oostenrijk Karinthië Niederösterreich Salzburgerland Steiermark Tirol
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Oostenrijk Ga op vakantie naar Oostenrijk om te genieten van het prachtige berglandschap en de steden. Het land is geschikt voor zowel de sportief aangelegde vakantieganger als de de rustzoeker. Op de vakantieparken zijn ondermeer bungalows, appartementen en chalets te huur.
Algemene informatie over Oostenrijk

Oostenrijk is een prachtig en veelzijdig land. U vindt hier prachtige steden, de hoogste watervallen van Midden-Europa, de grootste ijsgrot ter wereld, vele meren en rivieren, bossen, bergen en heuvel. Tussendoor komt u langs mooie dorpjes, indrukwekkende burchten en kastelen. U merkt het, er is werkelijk voor iedereen wat wils, of u nou een sportieve vakantie wilt of vooral tot rust wilt komen.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Oostenrijk
Hierboven staat het al genoemd, u vindt in dit land een aantal bijzonder mooie steden. Wenen is wellicht de bekendste en het meest populair. Deze stad is een eigen deelstaat en is omgeven door Neder-Oostenrijk. In Wenen kunt u heerlijk wandelen door het oude centrum en de vele prachtige gebouwen bezichtigen. U kunt een dagje naar het museum, een avondje naar het theater of op een terrasje alle indrukken op u laten inwerken. Puur genieten dus, net als in een aantal andere steden. Denk aan Salzburg of Graz, beide steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. De hoogste watervallen van Midden-Europa liggen bij Krimml, vanuit een beek stort het water 400 meter naar beneden. Langs de watervallen loopt een pad naar boven, deze route lopen is een bijzondere ervaring. De grootste ijsgrot ligt in dezelfde deelstaat als de watervallen, maar het is een totaal andere ervaring. U ziet hier dan wel weer een waterval, maar deze is bevroren. Voor jong en oud is het een bijzondere ervaring om deze grot te bezoeken. Dan zijn er nog de vele meren, deze vindt u door het hele lang maar in het bijzonder in Karinthië. Alleen al in deze deelstaat zijn er twaalfhonderd meren en plassen te vinden. U kunt hier dan ook heerlijk zwemmen, watersporten, varen en vissen. Langs het water is het vaak prachtig wandelen of fietsen, u komt zo zeker tot rust!

Bergen vindt u natuurlijk in de Alpen, zoals in Tirol. De Alpen zijn het hele jaar door een heerlijke bestemming voor de sportieve vakantieganger. In de zomer kunt u hier klimmen, wandelen en mountainbiken, in de zomer gaat u hier natuurlijk heen voor de wintersport. De grootste stad in dit gebied is Innsbruck, het hele jaar door een leuke trekpleister.

Voor de cultuurliefhebbers zijn er niet alleen de steden maar ook de kastelen en burchten. Het fijne aan deze bouwwerken, is dat ze niet alleen interessant zijn voor u maar ook erg leuk voor kinderen. Daar wordt op meerdere plekken op ingespeeld, zoals bij de Ehrenberger Ridderspelen. Ook de Burchtbelevenis Mauterndorf in Salzburg is erg leuk voor jong en oud. In Burgenland kunt u een griezelige rondleiding krijgen met kinderen vanaf 6 jaar. Wat rustiger is een bezoekje aan het kindermuseum in het Kasteel Schönbrunn in Wenen.
Naar een regio / streek via de kaart of hieronder:

Direct naar het aanbod en de prijzen in Oostenrijk bij: