Vakantieparken Kroatië

Kroatië Dalmatië Istrië
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Kroatië Het aangename klimaat, de stranden met kristalhelder water, de vele eilanden en de prachtige natuur maken Kroatië een heerlijke vakantiebestemming. Op de vakantieparken zijn ondermeer bungalows en appartementen te huur.
Algemene informatie over Kroatië

Kroatië is een erg veelzijdig land, daarom is het voor elk reisgezelschap een goede vakantiebestemming. Voor een romantisch uitje, een gezinsvakantie aan zee of een watersportvakantie met vrienden. Ook het binnenland is erg mooi met prachtige, ongerepte natuur en meerdere natuurparken. Ook op de eilanden vindt u veel verschillende landschappen.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Kroatië
Het landschap van Kroatië is niet in één zin te beschrijven. Dalmatië is bijvoorbeeld populair vanwege de baaien, er is hemelsbreed zo’n 350 kilometer aan kust en er zijn prachtige eilanden. De zee is bijzonder helder in Kroatië, wat de mogelijkheid geeft om hier te duiken. Een bijzonder natuurverschijnsel zijn de Krka-watervallen in het gelijknamige natuurpark. Onder aan de watervallen is een meertje, neem vooral uw zwemkleding mee! Ook de Limvallei is een prachtig stukje natuur. Wilt u liever de bergen in dan kan dat ook in Istrië.

Een aantal mooie steden vindt u in Dalmatië, zoals Zadar, hoofdstad Split en Dubrovnik met diens historische centrum. Ook Poreč en Pula, in Istrië, zijn de moeite waard. Hier vindt u overblijfselen uit de prehistorie en/of de Romeinse tijd. Rijeka is de grootste plaats in Kvarner. Behalve deze steden zijn er ook veel mooie badplaatsen. Dit zijn onder andere Sibenik, Trogir, Zadar en Makarskaa in Dalmatië. Ook Medulin, Lovran en Medveja zijn erg leuk voor een vakantie aan zee.

Overal in Kroatië liggen veel eilanden voor de kust. Bij de populaire stad Zadar zijn dat er al honderden. Leuk om met de boot een tocht langs te maken. Nog meer eilanden liggen voor de kust van Istrië, dit zijn er bijna 1200, hiervan worden er bijna 70 bewoond. Een aantal populaire eilanden zijn Cres, met diens prachtige natuur, Losinj met diens dolfijnenreservaat, en Krk.
Naar een regio / streek via de kaart of hieronder:

Direct naar het aanbod en de prijzen in Kroatië bij: