Vakantieparken Italië

Italië Adriatische - Venetiaanse Kust Bloemenrivièra Emilia Romagna Gardameer Lago Maggiore - Piemonte Le Marche - Abruzzo Lombardije Sardinië Sicilië Toscane - Elba Umbrië - Lago Trasimeno
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wap
en van Italië Ga op vakantie naar het veelzijdige Italië en geniet van de stranden langs de enorme kustlijn en de natuur en cultuur in het binnenland. Op de vakantieparken zijn ondermeer bungalows, appartementen en chalets te huur.
Algemene informatie over Italië

Italië is van alle markten thuis, u kunt hier naar toe voor een cultuurvakantie, natuurvakantie of voor een vakantie aan zee. Wilt u graag op het vaste land blijven dan zijn er vele regio’s om uit te kiezen, daarnaast zijn er meerdere eilanden met elk hun eigen kenmerken. Wilt u graag een vakantie aan strand, maar niet aan zee dan zijn er de vele meren zoals het Gardameer en het Lago Maggiore.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Italië
Er is dus erg veel te zien en te doen in Italië, zoals op het culturele vlak. In Toscane, ook wel de 'Bakermat van de Renaissance' genoemd zijn er al meerdere cultuursteden te vinden. U kunt denken aan Florence met diens indrukwekkende gebouwen, of aan Pisa met de beroemde scheve toren. Ook Siena, het middeleeuwse Lucca en Arezzo zijn de moeite waard. In de rest van het land vindt u ook prachtige steden, zoals Milaan, Verona en natuurlijk Venetië. En wat dacht u van de hoofdstad Rome, deze historische stad bestaat uit zo veel historische bouwwerken dat de stad zelf al een hele vakantie waard is. Voor de natuur zijn er ook veel bestemmingen de moeite waard. Wilt u rustig wandelen of fietsen door glooiende heuvels? Ga dan naar centraal Italië met regio’s zoals Umbrië, Toscane en Lazio. Bergen vindt u in het noorden en noordoosten, hier liggen bergketens zoals de Apennijnen. In bijvoorbeeld Zuid-Tirol kunt u ook in de winter het beste uit het berglandschap halen, door hier te gaan skiën. Verder zijn er veel verschillende natuurparken, ook de natuur rondom de vele meren is vaak erg mooi. Een ander bijzonder natuurverschijnsel is de vulkaan Etna op het eiland Sicilië.

Sowieso zijn de eilanden vaak erg mooi. Sicilië is niet alleen het eiland van de Etna maar u vindt hier ook groene wouden, mooie heuvels en prachtige stranden. Mooie stranden vindt u overigens ook op de andere eilanden zoals Elba dat voor de kust van Toscane ligt. Sardinië is een groot eiland waar u ook hoge toppen vindt, tot 2000 meter.

Dan de meren, bijna iedereen kent wel het Gardameer. Dit meer ligt in het noorden van Italië en trekt elk jaar veel toeristen. U kunt aan de westkant prachtig wandelen, aan de oostkant van het meer ligt onder andere Verona en het pretpark Gardaland. Kleinere meren zoals het Idromeer en het Iseomeer zijn minder toeristisch maar daardoor niet minder gezellig. U geniet hier gewoon iets meer van uw rust. Op de grens met Zwitserland ligt het Lago Maggiore, een lang en diep meer waar u op bepaalde plekken kunt watersporten.

Als laatste zijn er nog de vele kuststreken. Italië wordt aan drie kanten omgeven door water wat de kuststrook bijzonder groot maakt. In het noordwesten vindt u de stranden van de Bloemenrivièra, de naam verklapt al dat het gebied erg kleurrijk is. Richting het zuidwesten komt u langs prachtige regio’s waar u strand en zee goed kunt combineren met natuur en cultuur. In het zuiden ligt Sicilië en de schoen van de Italiaanse laars. In het oosten komen veel mensen voor de echte strandvakanties, met name iets noordelijker is er meer toerisme. Hier liggen leuke badplaatsen zoals Rimini, Pescara en Ravenna. In het noordoosten ligt uit eindelijk de Venetiaanse kust.

Direct naar het aanbod en de prijzen in Italië bij: