Vakantieparken Elzas - Frankrijk

Frankrijk Aquitaine Bourgogne Bretagne Centre Champagne-Ardenne Corsica Elzas Languedoc-Roussillon Limousin Lorraine Midi-Pyrénées Nord-Pas-de-Calais Normandië Pays de la Loire Picardie Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van de Elzas In de niet ver van ons land gelegen regio Elzas kunt u tijdens uw vakantie genieten van oude stadjes en veel andere bezienswaardigheden. Op de vakantieparken zijn ondermeer appartementen te huur..
Algemene informatie over Elzas

Elzas is een regio in Frankrijk, gelegen in het noordoosten van het land. De regio grenst aan de oostkant aan Duitsland en in het zuiden ook nog aan Zwitserland. De departementen die de regio opbouwen zijn Bas-Rhin en Haut-Rhin. De regio ligt tevens bij de Rijn (wat al is af te leiden uit de namen van de departementen, vertaald als Laag-Rijn en Hoog-Rijn respectievelijk).

Zien en doen tijdens uw vakantie in Elzas

Elzas heeft een lange geschiedenis. Eerst gebruikten de jagers in hun tijd de Elzas als woongebied. Daarna kwamen er Keltische volkeren wonen. Nog weer later werd het gebied door de oude Romeinen veroverd. Ook tijdens de Franse Revolutie speelde Elzas een actieve rol. Tegenwoordig is het een mooie regio die geschikt is als vakantiebestemming. Naast moderne steden bezoeken zijn er veel andere bezienswaardigheden.

Er zijn een aantal oude stadjes die u kunt bezoeken en verkennen, zoals Saverne, Colmar en Sélestat. Daarnaast zijn er in de regio mooie gebouwen te bezichtigen, zoals de kerken van Thann en Andlau. Kastelen zijn er ook, zoals Château de Ramstein (bij Sélestat) en de meest bekende: Château du Haut-Kœningsburg (dat al uit de Middeleeuwen stamt en rond 1900 weer is opgeknapt). Een andere historische locatie is de Maginotlinie van Schœnenbourg (dit was een Frans verdedigingslinie tegen verrassingsaanvallen, aangelegd in de jaren '30).

Verder zijn er bijvoorbeeld nog natuurparken, zoals Parc naturel de Vosges du Nord en Parc naturel régional des Ballons des Vosges. Kortom, u hoeft uzelf in Elzas niet te vervelen.

Pagina 1/1
****
-
Ammerschwihr
-
Haut-Rhin
-
Elzas
Zoekcode:7207
Vakantiepark Le Domaine du Golf in Ammerschwihr, Haut-Rhin, FrankrijkLigging van Vakantiepark Le Domaine du Golf in Ammerschwihr, Haut-Rhin, Frankrijk
  • Huren van een appartement
Het kleinschalige Vakantiepark Le Domaine du Golf is omgeven door de bossen en wijngaarden van Elzas. Lees meer...
Bosrijke omgeving Er is een zwembad aanwezig Kindvriendelijk, speeltuin en/of kinderbad aanwezig Golfbaan in de omgeving (max. 10 km) WIFI (internet) aanwezig
Grootte: 72
Hotelkamer
Chalet
Appartement - Woning
Vakantiehuis, bungalow of villa
Stacaravan - mobile home
Boek uw vakantie bij:
  • Vrij Uit
  • Pagina 1/1