Vakantieparken Frankrijk

Frankrijk Aquitaine Bourgogne Bretagne Centre Corsica Languedoc-Roussillon Limousin Midi-Pyrénées Normandië Pays de la Loire Picardie Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Frankrijk. Frankrijk is een veelzijdig vakantieland. Waar de één er naar toe gaat voor een zon- en strandvakantie, gaat de ander voor de natuur en cultuur. Op de vakantieparken zijn ondermeer bungalows, appartementen en chalets te huur.
Algemene informatie over Frankrijk

Eén van de meest populaire vakantielanden van Nederlanders, is Frankrijk. Een prachtig land met een afwisselend landschap. U komt er alles tegen, lavendel- en zonnebloemvelden, groene heuvels, uitdagende bergen, rivieren, vijvers, stranden en zee. Er zijn een aantal belangrijke steden zoals natuurlijk hoofdstad Parijs maar nog veel meer, waarvan Marseille, Bordeaux en Lyon slechts enkele voorbeelden zijn. Dan zijn er nog de vele karakteristieke dorpjes en niet te vergeten de vele kastelen, veelal gebouwd langs de rivieren.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Frankrijk
U kunt dus naar dit mooie land voor een zon- en strandvakantie, maar ook voor een natuur- of cultuurvakantie.

De natuur is werkelijk prachtig en vooral veelzijdig, er zijn veel verschillende natuurparken. Denk aan de bergen van de Alpen, de Pyreneeën en de Auvergne. Maar ook aan het regionale natuurpark van de Verdon of het ‘Parc Naturel Regional du Livradios-Forez. Behalve deze natuurparken is het ook puur genieten tijdens een wandel- of fietstocht langs één van de vele rivieren. De langste rivier is de Loire, deze rivier en veel andere hebben gezorgd voor prachtig groene valleien. Een kanotocht over de rivieren is een leuke manier om eens het land vanaf het water te bekijken.

Voor cultuur kunt u naar een aantal steden zoals Parijs, Marseille en Toulose met hun oude binnensteden. In veel grote steden staan prachtige kerken, abdijen en kathedralen zoals in Caen, Le Mans, Reims en Strasbourg. Andere plaatsen die absoluut een bezoekje waard zijn, zijn Nice, Cannes, Perpignan, Grenoble, Carcassonne, Nantes en het dichterbij gelegen Lille.

Wanneer u met uw gezin met jonge kinderen op vakantie bent, zijn er ook veel mogelijkheden. Natuurlijk kunt u naar Disneyland Parijs, een prachtig park om u dagenlang te vermaken. Maar er zijn ook veel boomklimparken waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken terwijl u tot rust komt tussen het groen. Er zijn leuke waterparken, dierentuinen en themaparken zoals Futuroscope waarin u zich in de toekomst waant. Ook kunt u kiezen voor een wintersport met het hele gezin, de kinderen leren de fijne kneepjes in de skischool.

En dan zijn er nog de vele mooie kustregio’s. Iedereen heeft wel eens van de Côte d’Azur gehoord, en met reden. De Côte d’Azur kent namelijk niet alleen mooie stranden en warme zomers, maar ook een aantal prachtige steden. Toch zijn er nog meer kustgebieden de moeite waard. In het (noord)westen liggen een aantal grillige rotsen en maar ook veel mooie stranden, bijvoorbeeld in Normandië en Bretagne. Zuidelijker verdwijnen de rotsen en blijven de brede zandstranden over, hier is het vaak kindvriendelijk doordat het strand langzaam afloopt. De oostkust is erg anders dan de westkust, de brede zandstranden hier liggen aan de Middellandse Zee en de zomers zijn warmer. Hier ligt ook de Côte d’Azur.

Direct naar het aanbod en de prijzen in Frankrijk bij: