Vakantieparken Duitsland

Duitsland Baden-Wurttemberg - Zwarte Woud Beieren Brandenburg Hessen Niedersachsen - Harz Nordrhein-Westfalen - Sauerland Rijnland-Palts - Eifel - Moezel - Saar - Hondsrug Schleswig-Holstein
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Duitland Duitsland is al jaren een populair vakantieland. Geen wonder, want er zijn vele recreatiemogelijkheden en de rijke historie van het land is overal te terug vinden. Op de vakantieparken zijn ondermeer bungalows, appartementen en chalets te huur.
Algemene informatie over Duitsland

Kom naar onze oosterburen voor een heerlijke vakantie in één van de zestien deelstaten van Duitsland. Er zijn grofweg drie gebieden te onderscheiden, in het noorden de laagvlakte, centraal in het land het middengebergte en in het zuiden de Alpen. U zit hier goed voor een wandel- of fietsvakantie, een cultuur- en natuurvakantie maar ook voor een zee- en strandvakantie. De grootste stad, en tevens de hoofdstad, is Berlijn.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Duitsland
Berlijn is een prachtige stad met een rijke historie. U kunt hier makkelijk een week of langer op vakantie zonder u een moment te vervelen. Wandel door één van de vele parken en bezichtig de talloze bezienswaardigheden. Een andere mooie stad, gelegen in het noorden, is Hamburg. Deze havenstad is een eigen deelstaat. Ten noordwesten en noordoosten van Hamburg vindt u de Noordzee en de Oostzee.

Wanneer u voor een strandvakantie naar Duitsland wilt zult u dan ook in het noorden moeten zijn. In het westen kunt u naar de kust van Niedersachsen, de kustlijn begint bij Groningen. Geniet van de pracht van de Waddenzee. Op het schiereiland Jutland ligt Schleswig-Holstein, bij de grens met Denemarken. U kunt hier naar zowel de Noordzee als de Oostzee. Mecklenburg-Vorpommern ligt aan de Oostzee. Hier combineert u een bezoek aan de prachtige, groene natuur met en bezoekje aan zee of juist met een bezoekje aan één van de steden. Bezoek ook het populaire eiland Rügen.

In het westen van Duitsland kunt u bijvoorbeeld naar Keulen, een prachtige stad met diens beroemde Dom. Andere steden die u hier kunt bezoeken zijn Düsseldorf en Frankfurt. Een voordeel van deze bestemming is dat het dicht bij Nederland ligt, toch is het meer dan de moeite waard om hiervoor de Duitse grens over te steken. Bezoek bijvoorbeeld de Moezelvallei, heerlijk om te fietsen maar ook de wijnliefhebber zal zich hier vermaken.

Het oosten van Duitsland ligt wellicht wat verder weg, maar u kunt hier wel bijzonder mooi wandelen en fietsen, bijvoorbeeld in Thüringen. Bezoek steden zoals Dresden, ook Berlin ligt in het oosten. Dan is er nog Zuid-Duitsland met belangrijke steden zoals München en Stuttgart. Hier stromen onder andere de rivieren de Donau, de Lech en de Main, allen geschikt om mooie fietstochten langs te maken. De echte sportieveling kiest voor een actieve vakantie in de Beierese Alpen, het hoogste punt ligt op bijna 3 kilometer hoogte.

Direct naar het aanbod en de prijzen in Duitsland bij:

Populaire regio's / streken in Duitsland

Informatie en vakantieparken in de Eifel

De Eifel is een veelzijdig gebied. In het landschap van dit middelgebergte bevinden zich talloze wandelroutes. Ook in de natuurparken. Maar naast het wandelen is er nog zo veel meer te zien en te doen. Neem bijvoorbeeld de kinderen mee naar Buchenloch, een prehistorische grot bij Gerolstein of maak samen een ritje met de Vulkan-Express. Een trein die u door het vulkaanlandschap voert. Daarnaast zijn er mooie dorpen en steden om te bewonderen.