Vakantieparken Denemarken

Denemarken Funen Jutland Lolland Seeland
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Denemarken In Denemarken kunt u genieten van veel water, prachtige natuur, mooie steden en veel kust. Er is altijd wel een kust nabij. Op de vakantieparken zijn ondermeer bungalows en appartementen te huur.
Algemene informatie over Denemarken

Denemarken is een prachtig land in Scandinavië dat toch makkelijk te bereiken is vanuit Nederland. U kunt hier genieten van veel water, prachtige natuur, mooie steden en veel kust. Daarnaast is het, net als Nederland, een echt fietsland. Er zijn veel prachtige routes en zelfs de hoofdstad kunt u per fiets verkennen dankzij de aanwezigheid van veel fietspaden.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Denemarken
Omdat Denemarken bestaat uit eilanden en het schiereiland Jutland, is er altijd wel een kust nabij. In Jutland kan dat dan Noordzeekust zijn maar ook de Oostzeekust. In het westen, aan de Noordzeekust, vindt u het beschermde gebied van de Waddenzee. Hier kunt u de ongerepte natuur verkennen, en wellicht ziet u nog wel een zeehondje! In het noorden van Jutland vindt u ook in het binnenland veel water, in de vorm van rivieren, binnenmeren en ook fjorden. Een prachtig gebied voor de watersporter maar het is ook een prachtig plaatje voor wandelaars en fietsers. Een trekpleister in Jutland is het wereldberoemde Legoland, een leuk uitje met het hele gezin. Ook de stad Aarhus is zeer de moeite waard om te bezoeken.

De grootste eilanden zijn Seeland, Funen en Lolland. Funen oftewel Fyn is een prachtig eiland met veel kastelen en landhuizen. Het wordt ook wel ‘de tuin van Denemarken’ genoemd. Bezoek hier ook Odense waar u bijvoorbeeld naar de dierentuin kunt en naar het huis van Hans Christian Andersen. Het eiland Lolland is erg vlak, de naam betekend dan ook ‘Laagland’, hier kunt u dus uitstekend ontspannen fietsen.

Seeland is het grootste eiland, in het oosten hiervan ligt Kopenhagen, de Deense hoofdstad. Alleen al de stad is een hele vakantie waard, wandel door het oude centrum en bezoek in de haven het standbeeld van de kleine zeemeermin. Maar ook de rest van Seeland is erg mooi met een open landschap maar ook bossen en meren.
Naar een regio / streek via de kaart of hieronder:

Direct naar het aanbod en de prijzen in Denemarken bij:

Populaire regio's / streken

Informatie en vakantieparken in Lolland

U komt er door Lolland als u vanuit Duitsland naar Kopenhagen rijdt. Misschien is het een idee om niet verder te rijden want het is een veelzijdige vakantiestreek. Op dit vlakke landschap vindt u zowel fiets- als wandelroutes, en daarnaast zijn er goede watersportmogelijkheden. Liefhebbers van natuur moeten zeker het natuurpark Maribosøerne bezoeken. Breng tijdens uw vakantie ook een bezoek aan Nysted en bekijk in deze plaats het historische stadscentrum en het kasteel.