Vakantieparken België

België Belgisch Limburg Belgische Ardennen Noordzeekust
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van België Het vlakbij gelegen België biedt mogelijkheden voor verschillende vakanties. Bijvoorbeeld luieren aan het strand, actief bezig zijn in de Ardennen of gewoon genieten van de natuur en de heerlijke sfeer. Op de vakantieparken zijn ondermeer bungalows, appartementen en chalets te huur.
Algemene informatie over België

Wanneer u in het zuiden van Nederland bent merkt u vaak al een verandering van landschap. In België zet zich dit natuurlijk door, u bent zo dus dichtbij huis en toch merkt u dat u op vakantie bent in een ander land. In het noorden is er nog veel laagland, gaat u naar Belgisch Limburg dan vindt u veel prachtige natuur. De Ardennen zijn veel bergachtiger en erg populair bij de sportieve vakantiegangers. Ook voor de zeeliefhebbers is er goed nieuws, er is ruim 65 kilometer aan kust.

Zien en doen tijdens uw vakantie in België
Te beginnen in het westen, u bent daar aan de Noordzeekust. Hier liggen mooie steden zoals Oostende en Middelkerke. De stranden zijn erg gezellig en geschikt voor families. Iets meer richting het binnenland komt u langs de historische stad Brugge en zuidelijker bij Ieper met eveneens een bijzondere geschiedenis. Nog meer richting het midden van het land ligt de stad Gent, ook deze stad is de moeite waard om te bezoeken. De populaire stad Antwerpen ligt dichtbij Zeeland en Noord-Brabant, deze stad is onder andere populair voor een weekendje weg.

Centraal in België ligt de hoofdstad Brussel, een levendige stad. Deze stad ligt ongeveer op de grens tussen het Nederlandstalige Vlaanderen en het Franstalige Wallonië. Ook Leuven behoord nog tot Vlaanderen, steden in Wallonië zijn onder andere Luik en Charleroi. De Ardennen liggen ook in Wallonië. Dit prachtige, groene gebied bestaat uit laaggebergte. De hoogste top is zo’n 700 meter, u vindt hier ook veel water in de vorm van rivieren en (stuw)meren. U kunt hier uitstekend raften, mountainbiken, klimmen, wandelen en zwemmen.

Belgisch Limburg, in het oosten van het land, kent ook veel mooie natuur. Nu niet in de vorm van bergen maar er zijn wel veel natuurparken. De meer rustige riviertjes zijn heerlijk om langs te wandelen, fietsen en picknicken. Bezoek in dit deel van België steden zoals Hasselt en Tongeren.
Naar een regio / streek via de kaart of hieronder:

Direct naar het aanbod en de prijzen in België bij:

Regio's / streken

Informatie en vakantieparken in de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen liggen in de provincie Luxemburg. Het is een heuvelachtig gebied. Hierdoor is het gebied erg geschikt voor een sportieve vakantie met buitensporten. Klimmen, survivallen, mountainbiken, wandelen, fietsen... het kan hier allemaal. En dat te midden van een prachtige natuur. Daarnaast zijn er ook mooie plekken om te bezoeken zoals de grotten. De grotten Hotton, Goyet en Han zijn erg bekend. Vergeet niet de watervallen van Coo te bezoeken.