Vakantiepark Ferienresort Cochem, Moselhöhe Ediger-Eller, Moezel, Duitsland

Huren van een vakantiehuis / bungalow.

Waardering: 7.8

Regio-informatie

Vakantiepark Ferienresort Cochem ligt in Moezel, Duitsland

Algemene informatie over Moezel

De Moezel is een rivier dat door meerdere landen loopt, in Duitsland is dit door de deelstaten Saarland en Rijnland-Palts. Het heeft een prachtige vallei gevormd waar u kunt genieten van een heerlijke vakantie. Om te fietsen, te wandelen of gewoon helemaal tot rust te komen.

Bezienswaardigheden / toerisme / cultuur

Zoals langs veel rivieren, vindt u ook langs de Moezel veel gezellige stadjes en indrukwekkende kastelen. Een voordeel van de kastelen is dat het een leuk uitje is voor zowel cultuurliefhebbers als andere leden van het vakantiegezelschap, het spreekt bijvoorbeeld tot de fantasie van kinderen. Twee voorbeelden van burchten om te bezoeken zijn die van Elz en Cochem, zij behoren tot de beroemdste en mooist bewaard gebleven burchten van het land.

Misschien denkt u bij ‘Moezel’ niet alleen aan de rivier en diens landschap, maar ook de gelijknamige wijn. Dit kan kloppen, want op de steile oevers vindt u veel wijngaarden, proef vooral eens een lekkere plaatselijke wijn of bezoek één van de wijnfeesten die in veel dorpjes worden gehouden. Het wijnlandschap van de Moezel loopt tussen Trier en Koblenz, dit is een prachtig gebied met veel bochten in de rivier. Bij een tocht langs het water geniet u telkens weer van een verassend landschap. Ook kunt u eens kiezen voor een tocht óp het water, per boot.

Klimaat

Het gematigde zeeklimaat langs de moezel maakt dat de winters mild zijn, de temperatuur ligt gemiddeld boven het vriespunt. De zomers zijn ook erg aangenaam, het is gemiddeld zo’n 23 graden in de zomer, in juli is de kans op temperaturen boven de dertig graden wel aanwezig.