Agriturismo Italië

Rust, ruimte, vrijheid in een fijne vakantiewoning

kies een regio in Italië Agriturismo's in  Gardameer - Italië Agriturismo's in  Sicilië - Italië Agriturismo's in  Toscane - Elba - Italië
* Alleen streken met aanbod zijn klikbaar.
Wat is een Agriturismo?

Een agriturismo is een (voormalige) boerderij of landhuis met daarin één of meerdere vakanwiewoningen. Het is de Italiaanse versie van ‘op vakantie bij de boer’, waarbij u geniet van het beste van twee werelden.

De rust, vrijheid en ruimte van het platteland, waarbij u vaak midden in de prachtige natuur op vakantie bent. Daarnaast zijn er meestal wel dezelfde voorzieningen als u op een vakantiepark verwacht, zoals een buitenzwembad met zonneterras. Deze liggen vaak in een ruime tuin, zodat er ook genoeg ruimte is voor kinderen om te spelen.

Een bijkomend voordeel is dat de agriturismo’s vaak in authentieke sferen zijn behouden, zo leert u het écht Italië kennen. U vindt ze bij oude boerderijen, landhuizen en wijnlandgoederen. Plekken waar u kunt genieten van de rust en ruimte van het Italiaanse landleven.

Kleinschalig

Het verschil met een grootschalig vakantiepark is natuurlijk dat u dit zwembad niet met een zoveel vakantiegangers hoeft te delen. Al zijn er agriturismo’s in allerlei formaten, soms is er slechts 1 vakantiewoning, soms zijn er meerdere woningen en/of appartementen. Zo kunt u toch nog kiezen voor gezelligheid met andere toeristen. Ook kunt u een keuze maken voor bijvoorbeeld een groot landhuis waar u met een grote groep naar toe kunt.

Er zijn eigenaren van agriturismo’s die excursies in de omgeving verzorgen, zo kunt u van de ervaringsdeskundigen leren wat de mooiste plekken in de omgeving zijn. En als er geen excursies zijn, kunt u natuurlijk alsnog tips vragen voor uitstapjes. De eigenaren zijn gastvrij en daarbij erg enthousiast over het gebied waarin zij wonen. Soms kunt u ook kiezen voor een extra service zoals een diner met heerlijke streekgerechten of elke ochtend een vers ontbijtje. Zoveel agriturismo’s als er zijn, zoveel mogelijkheden zijn er ook.

Waar in Italië?

Agriturismo’s vindt u door heel Italië, er zijn er bijzonder veel in Toscane en Umbrië. Daar liggen de vakantiewoningen vaak tussen de glooiende heuvels met wijngaarden, olijfbomen of zonnebloemvelden. Wanneer een agriturismo gevestigd is bij een nog in bedrijf zijnde boerderij, kunt u vaak de eigen geproduceerde wijnen en olijfolie’s proeven en/of kopen. Anders is er in deze gebieden altijd wel een wijnboerderij nabij.

Wanneer u kiest voor een vakantie in dit centraal gelegen gebied, is het heerlijk om in de omgeving te fietsen of wandelen. Komt u met de auto, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn veel prachtige steden in dit gebied, zo kunt u overdag de gezellige drukte opzoeken en ’s avonds op het platteland weer genieten van de rust. Ook in de nabijheid van andere populaire plekken zijn agriturismo’s, zoals bij het Gardameer of de Adriatische kust. Meestal op enkele kilometers afstand, zodat u weer de keuze kunt maken tussen de bruisende toeristenplekken of de rustgevende omgeving van uw vakantiewoning.

Naar een regio / streek via de kaart of hieronder: